Rob LA LAU

ICT-professional. Docent. Auteur.

Om te beginnen met de vraag die iedereen zich stelt: is het Rob of Robert, en waarom?
Het korte antwoord is dat ik de voorkeur geef aan Robert, omdat dat het beste past bij mijn nieuwe leven; ik ben van origine Nederlander, maar woon en werk in Frankrijk. Maar als de Franse uitspraak een probleem is, heb ik liever Rob.

Behalve als auteur, werk ik ook als docent Unix. De twee banen versterken elkaar.
Daarnaast ben ik reiziger: ik woon in een caravan, en zoek een paar keer per jaar een andere plaats om me een paar maanden te vestigen. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat mijn werk over het algemeen goed te combineren is met deze levensstijl. Dat reizen vindt overigens over het algemeen plaats in Frankrijk, een land dat, dankzij zijn grootte en zijn ligging, een enorme veelheid aan culturen en klimaten kent, en dus voldoende te ontdekken biedt. Ik neem echter alle aanbiedingen en uitnodigingen serieus in overweging, ook buiten Frankrijk.

Voordat ik besloot een reizend bestaan te gaan leiden, was ik gedurende zo'n 15 jaar freelance ICT'er. Ik deed alles dat aan het internet gerelateerd was: netwerk- en systeembeheer, maar ook website- en software-ontwikkeling, analyse, consultancy, enzovoort. Hoewel ik hiervoor nooit een formele opleiding heb gevolgd, heb ik me hierin als autodidact toch tot een behoorlijk hoog niveau weten op te werken, met een indrukwekkende, internationale klantenkring.
Het uitvoeren van ICT-opdrachten voor klanten en opdrachtgevers heeft inmiddels mijn interesse niet meer (de erg uitdagende opdrachten uitgezonderd), maar internet en technologie zeer zeker wel. Daarom, en omdat ik de door mij opgedane kennis en ervaring niet verloren wil laten gaan, heb ik besloten de informatie in mijn hoofd te gaan ordenen en publiceren.

Op- en aanmerkingen, opbouwende kritiek en ideeën voor volgende publicaties zijn van harte welkom via de Contact-pagina